Godtfreds Dyrehandel2

Alice Darville - Godtfreds Dyrehandel produkt billede af et gult hus med rødt tag og Godtfreds Dyrehandel inden i huset

GODTFREDS DYREHANDEL SAMPAK BESTÅR AF FØLGENDE: 

1 stk. planche der er lavet i robust plast-materiale. På forsiden er et billede af den hyggelige dyrehandel set udefra. Når butikken er lukket, dvs. at yderfløjene er foldet ind mod midten, er målene 60 x 84 cm. De to yderfløje kan åbnes til hver sin side, så man kan kigge ind i butikken. Her ser man bure, akvarier og terrarier, udformet i geometriske grundfigurer. Når butikken er ”åben”, måler den 120 x 84 cm. Butikken kan åbne og lukke – på samme måde som en rigtig butik, og den kan stå af sig selv når fløjdørene er åbne. Butikken kan tørres af med fugtig klud. 

Laminerede ark med dyr 20 dyregrupper – 210 dyr i alt. Leveres i en kuvert med klippeanvisning. Her er også en lamineret oversigt med enkelte informationer om de 20 dyrearter, som underviseren kan bruge i sin formidling.

1 pakke hæftemasse som bruges til at fastgøre dyrene i butikken. De kan flyttes rundt og gemmes fra år til år. Dyrene ligger til download i Godtfreds digitale univers.

1 stk. oplæsningsbog med historien Godtfreds Dyrehandel – tal for former. Bogen indeholder 24 illustrerede kapitler, i alt 54 sider, der skildrer miljøet i den hyggelige Smallegade, hvor Mustafa har sin kiosk og hvor Slikmutter har sin slikbutik. Den beskriver også, hvorfor Godtfred blev dyrehandler, og hvordan han og hans kone Sonja får butikken fyldt op med 20 forskellige dyrearter. Bogen er indtalt og kan downloades her fra siden – se højre spalte øverst. 

1 stk. planche i robust plastmateriale med tegning af Godtfred som står bag sin disk – Mål 23 x 42 cm. På planchen er der tegninger af forskellige ting, som kan købes i butikken. Genstandene er udformet i geometriske grundfigurer f.eks. kvadratiske spejle, cirkelformet lup etc.

Vejledning der indeholder de bagvedliggende tanker, teorier, vejledning, værkstedsaktiviteter, læringsmål, evalueringsforslag, forældrebrev, kopisider, børnenes eget dyre-mini leksikon og meget andet. Vejledning indeholder kopisider.

Fri adgang til downloads: Indtaling af alle kapitlerne i bogen, sange, rim og remser, værksteder klar til print, kopiark af tegninger, kopiark af alle dyrene m.m.

Godtfreds Dyrehandel er udviklet, trykt og pakket i Danmark. Læs om Trykkeriets fokus på miljø her: https://trykteam.dk/omtrykteam/

Bestilling

Udfyld formularen nedenfor, og Godtfred og alle hans dyr er på vej med fragtfirmaet, så hurtigt som muligt. Og husk de mange downloads fra hjemmesiden ligger klar allerede. 🙂

Pris for samlet sæt:

kr. 2395,00 ex. moms og forsendelse.

Om Godtfreds Dyrehandel

Er et læringsmateriale, der er udviklet til børnehaveklassen (5-6 årige), og handler om tal, geometriske former og begreber. Materialet tager afsæt i at børn lærer forskelligt, og derfor er der forskellige læringsveje. Det er bygget op omkring den gode fortælling, som man arbejder med i fællesskab plus en masse muligheder for at arbejde med matematikken gennem forskellige lege, spil og aktiviteter. Godtfreds Dyrehandel er for dig der arbejder med en legende tilgang, og som tager afsæt i emner der fanger børnenes interesse – så det er sjovt at lære.
Hvorfor Godfreds Dyrehandel

Kender du det, at man som underviser kan have svært ved selv at lægge energi i et indkøbt bogsystem? Det var præcis sådan, jeg havde det, på et tidspunkt som børnehaveklasseleder. Dog startede idéen med Godtfred et helt andet sted. Min kollega, Rud Bostrøm og jeg var til en inspirationsdag om Dunn og Dunns læringsstilsteori. Kort fortalt handler teorien om, at børn (og for den sags skyld også voksne) lærer på forskellige måder. Derfor må undervisningen tage afsæt i mange forskellige måder at lære på. Vi blev så begejstrede over at få teori på en praksis, som vi i den grad kendte fra vores dagligdag. Vi besluttede, at vi ville lave vores eget matematik-materiale. Vi ville lave et univers, hvor børnene kunne lære om tal og former på en legende måde. Og sådan opstod idéen om Godtfreds Dyrehandel – inspiration om læringsstile og et kedeligt matematiksystem. I dag kender rigtig mange børn og voksne i Danmark Godtfred og hele hans univers med Abeline og Abelette, Sonja, Mustafa, Slikmutter og alle dyrene. Vi er meget taknemmelige for den succes som Godtfreds Dyreandel har været og stadig er.
Udviklet sammen med børn

Rud og jeg skabte universet. Vi valgte at det skulle handle om dyr, da mange børn i seks-syvårsalderen er meget optaget af kæledyr, så vi var sikre på, at netop dette emne ville være godt og meningsfuldt for børnene, når målet var at lære om tal og former. Vi afprøvede alt med vores daværende børnehaveklasse på Engelsborgskolen i Lyngby. En perfekt måde at arbejde på. Vi digtede, vi skrev og fandt på, og afprøvede så det hele i praksis. Så rettede vi til og udviklede videre. En skøn proces, og børnene havde super sjove, og også kritiske indfaldsvinkler til både historierne, legene og sangene. Rud er en rigtig dygtig tegner, så han tegnede på livet løs og i fællesskab fandt vi frem til, hvordan persongalleriet skulle se ud, hvilke karakter de hver især havde, og hvordan hele projektet skulle bygges op.

Efter et års udvikling, afprøvning og tilretning, satte vi materialet i produktion, så andre også kan finde glæde og læring med Godtfreds Dyrehandel
Hvad og hvordan

I Smallegade har Godtfred åbnet sin dyrehandel, og mange forskellige dyr flytter ind. Godtfred skal holde styr på alle dyrene, og øver sig i at tælle dem. Men han synes, det er svært med alle de tal. Gad vide hvor mange forskellige dyr der flytter ind i Godtfreds butik? Og gad vide om han egentlig får lært det der med at tælle?

Historien læses højt for hele børnegruppen, og bidrager til dialog og fælles undren. Fortællingen og den visuelle butik er med til at gøre det abstrakte konkret. Dyrene er helt konkrete til at sætte fast på butikspladen og de optræder i grupper og repræsenterer tal mellem 1 og 20.

Butikken kan åbnes. På forsidefløjene ses dyrehandlen udefra, og indeni er der tegnet burer og terrarier, som har forskellige geometriske former. Vi har valgt en cirkel, en trekant, et kvadrat og et rektangel. På en lille planche er der et billede af Godtfred, som står bag sin disk. Her kan man se de ting, han sælger i butikken, spejle, fiskenet en lup m.m., også disse ting har forskellige geometriske former.

I Godtfreds butik er der et ur. Sammen med børnene finder man ud af på hvilket tidspunkt af dagen historien foregår, og nu kan et barn, eller den voksne, med en overheadtusch tegne stor og lille viser ind på uret. På den måde får man også en god snak om klokken og om hvordan de to visere skal stå i forhold til hinanden.
Værksteder

Godtfreds Dyrehandel – vejledning indeholder aktiviteter og værksteder, som kan bruges med hele klassen, eller børnene kan arbejde i grupper i matematikværksteder i forhold til den måde de lærer bedst på. Godtfreds Dyrehandel har klare faglige mål som handler om at genkende og gengive tallene fra 1 til 20 i en vilkårlig rækkefølge og være fortrolige med fire geometriske former – en cirkel, en trekant, et kvadrat og et rektangel. Herudover får børnene kendskab til klokken, og der arbejdes med før-faglige begreber som: over, under, ved siden af, højre, venstre osv. I vejledningen gives forslag til, hvordan man kan arbejde med synlig læring og evaluering.

Der kommer børn i børnehaveklassen, som har ”helt styr” på tallene fra 1 til 20 og måske endnu højere tal, men vores erfaring er, at det slet ikke er et problem. Disse børn har været mindst lige så engagerede, og vi har i værkstederne givet dem udfordringer der passer.
Scroll to Top