23,20 kr. (Pris inkl. moms: 29,00 kr.)

 

STJERNELØB

Strukturen i et stjerneløb kan bruges til mange forskellige opgavetyper. I det her løb gælder det om at finde og kende tallene op til 20, og også dyrene fra Godtfreds Dyrehandel er “med” i løbet. . Både poster og vejledning gør det nemt at gå i gang med. Stjerneløb egner sig fint til en udendørs aktivitet.

Løbet kan evt. bruges som afslutning på arbejdet med Godtfreds Dyrehandel.

DET FÅR DU

  • For- og bagside til 20 stjerneløb-poster
  • Struktur med tjekliste
  • 1 stk. vejledning med forskellige forslag.

Før du går i gang

Denne aktivitet er en klasseaktivitet eller med en større gruppe. Posterne til stjerneløbet gøres klar – de skal printes på begge sider, så der er tal på den ene side og dyr på den anden.

Så skal de lamineres eller lægges i en plastik lomme. Der skal hul og snor/elastik i hvert kort, så de kan hænges op. Eller hvis man har key-hængere er de gode at bruge. Posterne hænges op på et afgrænset og overskuelig område i vilkårlig rækkefølge. Kan bruges både udendørs og indendørs.

Det kan være en idé kun at bruge de 10 første tal, og så på et senere tidspunkt bruge alle tallene.

Vejledning

En, eller flere voksne er spillestyrer. Hver spillestyrer har et kontrolark og et skriveredskab og placerer sig i et midtpunkt i forhold til posterne, således at børnene ”løber” i en stjerne. (deraf navnet)

Børnene inddeles i hold af 2 – 5 børn. På samme tid skal børnene som en samlet gruppe finde det tal, som spillestyreren beder dem om. Når de har fundet tallet, skal de løbe tilbage til spillestyreren og fortælle hvilket dyr der var bagpå talkortet. Spillestyreren bruger kontrolarket og tjekker af. Er svaret godkendt, får gruppen nu et nyt tal, de skal på ”jagt” efter. Vinderne er det hold, der er først færdig.

Variation

Stjerneløbet kan laves omvendt, så børnene skal finde dyret og løbe tilbage og fortælle hvilket tal der er bagpå kortet.

Kortene kan evt. forstørres, hvis de er for svære at få øje på.

‘Al kopiering, analogt og digitalt, af dette materiale eller dele deraf er tilladt
i henhold til undervisningsinstitutionens aftale med Copydan Tekst & Node.
Kopiering, der går ud over begrænsningsreglerne i aftalen med Copydan Tekst
& Node, kan alene finde sted efter forudgående aftale med licensgiver.’

Scroll to Top