Fodsmæk og fluesmæk

23,20 kr. (Pris inkl. moms: 29,00 kr.)

LÆR MED KROPPEN

Mange børn arbejder og lærer godt, når kroppen er med. Kortene her kan bruges på forskellige måder – f.eks. hvor man skal være hurtig til at træde på et resultat, eller klaske på resultatet med hånd eller fluesmækker.

Du får forskellige talkort og kort med plusstykker. Kortene er lavet i to udgaver; en med grøn kant og en kamæleon på alle kort, med plus tal mellem 0 og 10 og en lidt sværere udgave med orange kant og et marsvin på alle kort og plus med tal op til 20.

DET FÅR DU

I grønne farver med kameleon

  • Talkort fra 1 – 10 i A5
  • Talkort fra 1 – 10 i A4
  • 4 ark med plusstykker med tal 0 – 10 (16 pr ark)
  • 7 ark med plusstykker med tal 0 – 10 (9 pr ark)

I orange farver med marsvin motiv

  • Talkort fra 1 – 10 i A5
  • Talkort fra 1 – 10 i A4
  • 4 ark med plusstykker med tal 0 – 20 (16 pr ark)
  • 7 ark med plusstykker med tal 0 – 20 (9 pr ark)
  • Vejledning

Du skal bruge

Karton eller papir, lamineringsark, saks, evt. lommefliser – www.alinea.dk fluesmækkere, pose eller æske til at trække kort op fra.

Før du går i gang

Print tallene på karton eller papir og laminer dem eller placer dem i lommefliser som kan købes hos www.alinea.dk. Bruger du lommefliser, behøver tallene ikke at blive laminerede. Hvis de laminerede ark skal placeres på gulvet, så put skridsikkert materiale bagpå, så de ikke skrider, når børnene træder på dem. Vælg den sværhedsgrad som børnene mestrer.

 Vejledning

2 – 4 deltagere. Fordel tallene, laminerede eller i lommefliser, på gulvet i vilkårlig orden. Børnene placerer sig rundt om tallene.

Et barn eller en voksen er kortstyrer, og trækker et kort med et plusstykke og læser og viser regnestykket. Hvem træder først på det rigtige svar? Han/hun har evt. vundet kortet eller fået et point. Roter evt. kortstyrer rollen, så børnene skiftes til at læse plusstykkerne.

Variation

Samme fremgangsmåde som beskrevet ovenfor. Tallene kan placeres på gulvet eller sættes med hæftemasse rundt omkring i lokalet eller på en tavle. Nu skal det rigtige resultat smækkes med en fluesmækker.

‘Al kopiering, analogt og digitalt, af dette materiale eller dele deraf er tilladt
i henhold til undervisningsinstitutionens aftale med Copydan Tekst & Node.
Kopiering, der går ud over begrænsningsreglerne i aftalen med Copydan Tekst
& Node, kan alene finde sted efter forudgående aftale med licensgiver.’

Scroll to Top