23,20 kr. (Pris inkl. moms: 29,00 kr.)

FANG EN SLØRHALE

Det er super sjovt at fiske, og med det her fiskespil kan I fange tal og regnestykker. Har du et blåt stykke stof, kan det bruges til at lægge fiskene på, så det ligner et hav eller en sø, eller måske kan I dekorere en kasse med farver og vandplanter og lægge fiskene deri.

Inden I kan spille skal fiskene gøres klar – se vejledningen.

DET FÅR DU

  • Pincetfisk – 6 stk på et ark
  • 24 regnestykker
  • Tal fra 1 – 20
  • DIY cirkler
  • Vejledning

Du skal bruge

Karton eller papir, lamineringsark, saks, papirklips, små ”fiskestænger” med magnet for enden. De kan laves med en pind og en magnet – brug f.eks. magnet bånd eller brikker.

Før du går i gang

Print og laminer fiskene, så de holder længere. Lav et vist antal fisk, så I har flere at fange.

Print de runde cirkler med tal og plusstykker. Det hele klippes ud. Skriv evt. resultatet på plusstykkerne bagpå cirklerne, så spillet bliver selvkontrollerende.

Cirklerne sættes fast på undersiden af fisken med en papirklips. Man kan også selv klippe kartonstykker og skrive på.

Fiskestængerne kan laves ved at fastgøre snor på fx en bambus pind eller en blomsterpind. I den anden ende af snoren fastgøres en magnet. På de tomme cirkler kan man selv lave opgaver til fiskespillet.

Vejledning

Fiskespillet kan bruges til at øve tal eller små plusstykker. Det kan bruges som et spil med flere børn. Fiskene fordeles på et bord eller på gulvet, evt. på et stykke blåt stof, så det ligner vand. På skift fanges en fisk. Kan barnet løse opgaven bagpå fisken, dvs. læse tallet eller løse plusstykket, må han beholde fisken, som et point. Kan han ikke løse opgaven, kastes fisken ud igen og turen går videre. Spil på tid eller indtil der ikke er flere fisk. Vinderen er den med den største fangst. Som variation kan barnet lave en aktivitet, der svarer til det tal han fanger. Fanger han en fisk med et 7 tal på, laver han fx 7 hop.

‘Al kopiering, analogt og digitalt, af dette materiale eller dele deraf er tilladt
i henhold til undervisningsinstitutionens aftale med Copydan Tekst & Node.
Kopiering, der går ud over begrænsningsreglerne i aftalen med Copydan Tekst
& Node, kan alene finde sted efter forudgående aftale med licensgiver.’

Scroll to Top