23,20 kr. (Pris inkl. moms: 29,00 kr.)

Fire på stribe

Et enkelt og sjovt spil der kan varieres på forskellige måder. Her medfølger forskellige forslag f.eks. spillet der handler om at kende tallene og huske hvad de hedder og på samme tid at være strategisk.

DET FÅR DU

  • Spilleplade: Fire på stribe
  • Pluskort 0 – 10
  • Pluskort 0 – 20
  • 1 stk. vejledning

Du skal bruge

Karton eller papir, lamineringsark i A3 størrelse, 26 x 2 mælkelåg i to forskellige farver eller centikubes i forskellige farver.

Pluskort skal bruges til spilforslag nr. 2.

Før du går i gang

Kopier arket: Fire på stribe op i A3 størrelse og laminer det. Lav evt. flere spil, så flere børn kan spille på samme tid.

Spil nr 1.

To børn har 26 mælkelåg i hver sin farve, eller centicubes el. lign. De skal på skift vælge et felt hvor de vil lægge deres mælkelåg/brik. De må kun lægge brikken, hvis de kan sige hvad tallet hedder. Hvem får først 4 på stribe – lodret, vandret eller diagonalt.

Spil nr. 2

Spilles med to deltagere til en plade. Hvert barn har 4 ens mælkelåg/brikker.

Et barn starter spillet ved at placere sin brik på et tal på pladen, og ved at sige navnet på tallet. Herefter er det det andet barns tur. Det gælder om at placere sine 4 spillebrikker, så der er 4 på stribe enten lodret, vandret eller diagonalt. Man kan kun lægge sin brik, hvis man kan sige tallet højt, hvorpå man lægger sin brik

Spil nr. 3

Hvert barn har 8 mælkelåg/brikker. På skift trækkes et kort med plusstykker. Nu gælder det om først af få lagt én af sine brikker på det rigtige resultat på talpladen.

Hvem kommer først af med sine mælkelåg? Alternativt kan en voksen sige små plusstykker, som børnene skal regne ud.

‘Al kopiering, analogt og digitalt, af dette materiale eller dele deraf er tilladt
i henhold til undervisningsinstitutionens aftale med Copydan Tekst & Node.
Kopiering, der går ud over begrænsningsreglerne i aftalen med Copydan Tekst
& Node, kan alene finde sted efter forudgående aftale med licensgiver.’

Scroll to Top